Tong schoonmaken doe je zó

tong schoonmakenWat is tong schrapen precies? Waarom moet je eigenlijk je tong schoonmaken? Het reinigen van de tong is een belangrijk onderdeel van de totale mondverzorging dat ervoor zorgt dat bacteriën, schimmels, voedselresten en giftige afvalstoffen worden verwijderd tussen de tongweefsels én van de tongoppervlakte.
Tijdens nachtrust gaat ons verteringsstelsel gewoon door met het afbreken van afvalstoffen. Helaas komt een deel van het mondafval soms terecht tussen de haartjes van de tong. Wanneer deze stoffen niet op tijd worden schoongemaakt, kunnen ze voor verschillende orale ongemakken zorgen waaronder slechte adem, ontstoken tandvlees, gaatjes, amandelstenen en aantasting van de smaak. Er is eveneens een ontdekking gedaan dat orale bacteriën kunnen leiden tot hartziekten. Het is daarom erg belangrijk de tong dagelijks goed schoon te maken door middel van een verandering van leefstijl in combinatie met het gebruik van een tongschraper (Tip: Orabrush, Dentek of Oolitt Elite)

Gebruik niet je tandenborstel

Uit onderzoek blijkt dat een speciale tongschraper vele malen effectiever is dan een tandenborstel. Los van het feit dat je van een tandenborstel vanwege haar hoge vorm veel sneller gaat kokhalzen, zijn de haartjes te hard voor de tere tongweefsels.

Het hebben van een slechte adem is een angst van veel mensen en kan het levensgeluk flink aantasten. Door de tong te reinigen, dat mogelijk is via verschillende manieren, kan slechte adem voor het grootste deel worden verholpen. Lees op deze pagina alles over tong schoonmaken.

Betere smaak

Tongeiniging zorgt niet alleen voor een frissere adem, ook wordt het smaakvermogen positief beïnvloedt. De bacteriën kunnen de papillen immers niet meer bedekken. Tongcoating zorgt er dus voor dat je niet goed in staat bent om te proeven. Door deze bacteriële aanslag te verwijderen zullen de poriën van de tong open gaan staan en zal je beter kunnen proeven.

Betere afweer

De tong is 1 van de eerste afweersystemen tegen bacteriële aanvallen van het lichaam. Het schoonmaken van de tong beschermt het lichaam tegen giftige afvalstoffen die het lichaam willen binnendringen.

Sterker tandvlees en minder gaatjes

Tong poetsen zorgt er tegelijkertijd voor dat de bacteriële plak geen zuren meer kunnen afscheiden die verantwoordelijk zijn voor de aantasting van het glazuur en het tandvlees. Tongbacteriën dragen dus bij aan gaatjes, optrekkend tandvlees en de opbouw van tandplak.

Tong schoonmaken tips

Het schoonmaken van de tong gaat eenvoudig, mits je daarvoor de juiste producten gebruikt. Neem een Orabrush tongreiniger en de bijbehorende ontsmettende gel. Je zult merken dat aanslag hiermee gemakkelijk verdwijnt. Spoel en spray vervolgens de tong met actief zuurstof, zoals Oxyfresh. Oxyfresh verwijdert op een mondvriendelijke manier alles giftige afvalproducten van de tong. Ook de tongdruppels van California Breath dragen bij aan een gezonde tong.

De OraBrush is een populaire tongreiniger die wereldwijd al 200 miljoen keer is verkocht. Dit borsteltje is namelijk zo handig dat het niet alleen de oppervlakte van de tong schoon maakt, maar ook de vieze gedeeltes bereikt, die zich bevinden in de weefsels van de tong. Andere tongschrapers zijn voornamelijk gericht op de oppervlakte van de tong.