Grootste jackpots van Nederland

Nederland kent een aantal hele mooie loterijen. Maar welke loterij heeft nou de grootste jackpot? Lees hieronder de meest aansprekende en tegelijkertijd ook de populairste loterijen van Nederland met de hoogste jackpots.

Oudejaarsloterij

Jaarlijks houdt de Staatsloterij een van de meest populaire trekkingen die ons land kent, de Oudejaarsloterij. Bij deze trekking valt de jackpot gegarandeerd. Dit zorgt voor een hogere winkans op de hoofdprijs dan normaal, er wordt immers alleen uit verkochte loten een winnend lot getrokken. De gegarandeerde jackpot is maar liefst 30 miljoen euro. Bijna heel Nederland zit op oudejaarsavond naar de oudejaarstrekking trekking van de Oudejaarsloterij te kijken om te zien of zij het nieuwe jaar als miljonair het jaar in gaan. Deze speciale trekking kost 30 euro er lot.

PostcodeKanjer

De Postcodeloterij komt ieder jaar op 1 januari met de PostcodeKanjer. De uitslag van deze trekking wordt op nieuwjaarsdag groots bekend gemaakt. Tijdens een live televisie uitzending worden grote cheques aan gelukkige winnaars uitgereikt. De totale jackpot is 49,9 miljoen. Het mooie van de PostcodeKanjer is dan er niet een enkele winnaar is. De hele straat van de winnende postcode mag de helft van de jackpot verdelen. De andere helft wordt verdeeld over de hele wijk met de juiste cijfers in de postcode. Op deze manier zijn er erg veel gelukkige winnaars van enorme bedragen.

De verdeling van de jackpot vindt plaats op basis van kanjerpunten. Deze kanjerpunten kun je verdienen door het aantal loten waarmee je speelt en de periode waarmee je met de loten meespeelt. Speel je het hele jaar mee met meerdere loten dan krijg je dus een groter deel van de jackpot dan wanneer je alleen een lot koopt voor deze trekking.

Eurojackpot

In vergelijking met de Oudejaarsloterij en de PostcodeKanjer heeft de Eurojackpot vaker een hele hoge jackpot. De jackpot start altijd op minimaal 10 miljoen euro en kan oplopen tot 90 miljoen euro. Dit gebeurt als de jackpot niet valt. Omdat de Euojackpot een wekelijkse trekking heeft leert de geschiedenis ons dat de maximale jackpot meerdere keren per jaar valt. Om de paar maanden gaat de enorme hoofdprijs er uit. Voor slechts 2 euro kun je elke week al meedoen.